آیا ورثه حق تخلیه مستاجر را دارند؟
جای تعجب است که در صورت ورود ورثه، قانونی که بین موجر و مستاجر ایجاد شده است چگونه اعمال خواهد شد؟ آیا در صورت فوت صاحب خانه اجاره ای، وراث که وراث قانونی هستند می توانند مستأجر را از خانه بیرون کنند؟
روابط مستاجر و صاحبخانه اخیراً بسیار رایج شده است. احزابی که در بسیاری از مسائل اختلاف نظر دارند می توانند راه حل این مشکلات را در قواعد حقوقی بیابند. اگرچه چندان رایج نیست، اما در صورت فوت صاحبخانه، تحولاتی که در انتظار مستاجران است نیز کنجکاو است. پس در صورت فوت موجر طرف قرارداد اجاره، آیا تغییری در رابطه اجاره مستاجر ایجاد می شود؟
آیا وضعیت مستاجر تغییر می کند؟
فوت موجر در حین داشتن قرارداد اجاره معتبر هیچگونه عواقب قانونی برای مستأجرین ندارد. با این فوت ورثه صاحبخانه به عنوان وارث صاحب جدید خانه می شوند. با این حال، از نظر قانونی، این تغییر مالکیت به عنوان یک فروش عادی تلقی نمی شود. به عبارت دیگر، اگر در خانه موروثی مستاجر وجود داشته باشد، آن مالک ارث حق خروج مستاجر را از خانه ندارد. معمولاً وقتی خانه ای خریداری می شود، اگر مستاجر در خانه باشد، صاحبخانه جدید می تواند ظرف 30 روز اخطاریه کتبی برای مستاجر ارسال کند و تقاضای تخلیه خانه کند. اما این حق در صورت موروثی قابل اعمال نیست. فقط طرف قرارداد اجاره تغییر خواهد کرد.
وراث در خانه موروثی نیز در استفاده از حقوق مالکیت خود مختارند. مستاجران موظفند بدهی اجاره بها را که به عهده اجاره نامه با مالک قبلی است، بدون تاخیر پرداخت کنند. عدم پرداخت بدهی اجاره بها یا اختلال در پرداخت ها ممکن است با انجام مراحل قانونی منجر به اخراج مستاجر از خانه شود.
اگر صاحبخانه بمیرد، ممکن است مستاجر نداند که چگونه اجاره بها را پرداخت کند. در این خصوص می توان با ورثه موجر تماس گرفت. با این حال، عواقب پرداخت اجاره بها به یک ورثه در ملک مشترک ممکن است خوشایند نباشد. برای این منظور مستاجران می توانند با مراجعه به دادگاه درخواست کنند نحوه پرداخت اجاره بها مشخص شود. این مطمئن ترین راه حل است.