حجم صادرات پوشاک آماده ترکیه به اتحادیه اروپا و آمریکا افزایش یافت
حجم صادرات پوشاک آماده ترکیه به اتحادیه اروپا و آمریکا در ماه اکتبر امسال با افزایش 19.6 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل٬ به 1.9 میلیارد دلار رسید.
ترکیه به عنوان یکی از مهمترین بازارهای جایگزین برای تامین پوشاک آماده در آمریکا و اتحادیه اروپا به شمار می رود. میزان صادرات این بخش در ماه اکتبر امسال به 1.9 میلیارد دلار رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 19.6 درصد افزایش داشته است.
در پی شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان و انقباض اقتصادی بازار محصولات و پوشاک آماده تولیدی در شرق دور به ویژه در چین٬ باعث تمرکز و دقت بر روی پوشاک٬ محصولات و پنبه ترکیه شده است.
بر اساس گزارشی تحلیلی که در زمینه اثرات کرونا بر تولید پنبه و محصولات کشاورزی و جنگلداری ترکیه تهیه شده است٬ تخمین زده میشود در خلال سالهای 2020 الی2021 در حدود 25.2 میلیون تن الیاف پنبه در 32.6 میلیون هکتار از اراضی جهان تولید خواهد شد. همچنین مصرف پنبه نیز 24.8 میلیون تن برآورد شده است.
تولید پنبه دانه در ترکیه در سال 2019 نزدیک به 2.2 میلیون تن بوده و پیش بینی می شود امسال این رقم در حدود 1.9 میلیون تن باشد.
شیوع کرونا بر میزان تقاضای مصرف کنندگان منسوجات و پوشاک تاثیر منفی گذاشت و قیمت پنبه در جهان کاهش یافت اما با کاهش محدودیتها قیمت در ماه اکتبر کمی افزایش داشت.
میانگین قیمت جهانی پنبه در ماه آوریل 1.40 دلار برای هر کیلوگرم بود اما این قیمت در ماه اکتبر به 1.65 دلار رسید.
با شیوع موج دوم کرونا خطر کاهش فروش در بخش پوشاک و منسوجات نیز افزایش یافت. این امر نیز تاثیر منفی بر میزان تقاضای پنبه در کشورهای چین، ترکیه، بنگلادش و پاکستان خواهد داشت که مهمترین تامین کننده پارچه و پوشاک در اتحادیه اروپا محسوب میشوند.
انتظار میرود در صورت کاهش موج دوم شیوع کرونا٬ تقاضا برای پنبه در جهان افزایش یابد و این موضوع تاثیر مثبتی بر قیمت پنبه خواهد داشت.
خبرگزاری آناتولی
صادرات منسوجات خانگی در دنیزلی ترکیه به حدود ۲ میلیارد دلار رسید