در این مطلب قصد داریم در مورد حمل و نقل درون شهری استانبول که روزانه هزاران و بلکه میلیونها مسافر را در شهر توریستی و گردشگری ارائه خدمات کرده و جابجا می کنند ، توضیحات جامعی را شرح دهیم .
• تراموا
تراموا براى اولين بار در سوم سپتامبر سال ١٨٦٩ در استانبول شروع به كار كرده و تا سال 1912 در خدمت مردم بوده است. این تراموا برقی نبود و به واسطه اسب حرکت می کرد. پس از آن تراموای برقی یا همان قطار برقی به عنوان وسیله حمل و نقل عمومی اصلی مردم استانبول تا سال 1966 رفت و آمد می کرده است.
سپس در سال 1990 تراموای سنتی به صورت آزمایشی در قسمت اروپایی استانبول راه اندازی شد ولی به علت پایین آمدن محبوبیتش، سیستم تراموای مدرن نیز در سال 1992 در قسمت اروپایی افتتاح گشت.
امروزه قسمت آسیایی استانبول از سیستم تراموای سنتی استفاده می کند، درحالیکه در قسمت اروپایی هر دو تراموای سنتی و مدرن در حال تردد هستند. تراموای مدرن از دو خط تی وان (T1) به طول 18.5 کیلومتر و 31 ایستگاه و تی فور (T4) به طول 15.3 کیلومتر و 22 ایستگاه تشکیل شده است.
خط تی وان در ساعات شلوغ هر 2 دقیقه و در ساعات عادی هر 15 دقیقه و خط تی فور هر 5 دقیقه در ساعات شلوغ در ایستگاه ها توقف دارند. ساعت کار تراموا نیز از ساعت 6 صبح تا نیمه شب می باشد.
تراموای سنتی نیز از دو خط تی تو (T2) در قسمت اروپایی به طول 1.6 کیلومتر و 5 ایستگاه و خط تی تیری (T3) در قسمت آسیایی به طول 2.6 کیلومتر و 10 ایستگاه تشکیل شده است.
خط تی تو هر 10 تا 20 دقیقه و خط تی تیری هر 10 دقیقه در ساعات شلوغ در ایستگاه ها توقف دارند. همچنین ساعت حرکت خط تی تو از 7 صبح تا 8 شب و ساعت حرکت تی تیری از 7 صبح تا 9 شب می باشد.
• قطار كابلى :
استانبول دو خط ريل زير زمينى دارد كه در این بین خط تونل قديمى تر است. این خط در ١٧ ژانويه سال ١٨٧٥ افتتاح شد و از لحاظ قدمت بعد از خط زيرزمينى لندن كه در سال ١٨٦٣ افتتاح گرديده، دومين قطار زيرزمينى شهرى دنيا و اولین خط ریلی زيرزمينى شهرى اروپاست.
دومین خط قطار کابلی استانبول، کاتاباش تاکسیم است که از 29 جولای سال 2006 شروع به کار کرده است. این خط که طولش حدوداً 600 متر است، ایستگاه اتوبوس دریایی و تراموا را در کاتاباش به ایستگاه مترو در میدان تاکسیم متصل می کند.
• مترو استانبول :
ساخت متروی زیر زمینی استانبول از سال 1992 آغاز شد. اولین خط این سیستم که اِم تو (M2) نام دارد در شانزدهم سپتامبر سال 2000 بین تاکسیم و لِونت افتتاح شد.
این خط به طول 8.5 کیلومتر است و 6 ایستگاه دارد که همگی شبیه به هم هستند ولی رنگ های متفاوتی دارند. در سال 2009 پس از توسعه ای به سمت شمال، خط لونت به ایستگاه آتاتورک اوتو سانای در ماسلَک افتتاح گشت.
همچنین این خط در جهت جنوب نیز از تاکسیم به شیشحانه در بِی اوعلو، در نزدیکی ورودی شمالی تونل گسترش یافت.
آخرین توسعه در جهت شمال برای مسیری کوتاه به حاجی عثمان نیز در سال 2011 افتتاح شد. توسعه جنوبی خط اِم تو از شیشحانه به ینی کاپی از روی پل جدید گلدن هورن نیز در سال 2013 شروع به کار کرده است و سپس در سال 2014 به خطوط فرودگاهی اِم وان اِی (M1A) و اِم وان بی (M1B) متصل گشت.
در قسمت آسیایی نیز خط اِم فور (M4) به طول 26.5 کیلومتر در هفدهم آگوست سال 2012 تا کارتال افتتاح شد. این خط پس از بازگشایی قسمت دومش در کل 19 ایستگاه خواهد داشت. همچنین ارتباط این خط با فرودگاه صبیحا گوکچن نیز در دست بررسی است.
• متروی سبک (لایت مترو) :
این سیستم حمل و نقل شهر استانبول که اِل آر تی نام دارد از دو خط تشکیل شده است. اولین خط این مجموعه اِم وان (M1) است که از سوم سپتامبر سال 1989 بین آکسارای و کارتال تِپه شروع به کار کرده است و بعده ها قدم به قدم در بیستم دسامبر سال 2002 به فرودگاه آتاتورک رسید.
این خط 18 ایستگاه دارد و طولش 19.6 کیلومتر است. خط دیگر که تی فور (T4) نام دارد در سال 2007 مابین ایدِرنه کاپه و مِسجیدی سِلام افتتاح شد. این خط که طولش 15.3 کیلومتر است 22 ایستگاه دارد و از سال 2009 بین توپکاپی و هاپی بلِر مشغول به کار است.
• اتوبوس
در استانبول دو سیستم اتوبوس رانی دولتی و خصوصی مشغول به کار است که وسیله ای مناسب ولی شلوغ برای رفت و آمد به بسیاری از اماکن دیدنی و خرید می باشد. هر دو سیستم از لحاظ هزینه تفاوتی با هم ندارند و تنها فرقشان این است که برای پرداخت هزینه اتوبوس های دولتی می بایست از ژتون، کارت اعتباری و بلیط استفاده کرد، در حالیکه برای اتوبوس های خصوصی از پول نیز می توان استفاده نمود.
• متروباس استانبول :
متروباس یا بی آر تی در کل 55 ایستگاه دارد که از بویوک بیلیک دوزو در قسمت اروپایی شروع و به کادیکوی در قسمت آسیایی می رسد.
• تله کابین
تله کابین ترکیه که به آن به ترکی تله فِریک می گویند توسط یک شرکت ایتالیایی به طول 384 متر در سال 2005 ساخته شده است. ایستگاه اصلی این تله کابین در ساحل گلدن هورن در فضایی به وسعت 625 متر مربع بنا شد.
همچنین ایستگاه اِیوپ به بازدید کنندگان پارکینگ نیز ارائه می دهد و ایستگاه برگشت در مقابل کافه پییِر لطفی در فضایی به وسعت 250 متر مربع قرار گرفته است.
این تله کابین از میان دشت پشت کاخ دولمه باهچه و از نزدیکی هتل هیلتون استانبول می گذرد و ساعت کارش در فصل تابستان از ساعت 8 صبح تا 11 شب و در فصل زمستان از ساعت 8 صبح تا 10 شب است.
• تاکسی استانبول :
تاکسی های زرد رنگ شهر استانبول تقریباً همیشه در دسترس هستند ولی هزینه بسیار بالایی دارند. اگر وسایلتان زیاد است مجبور خواهید شد که از آنها استفاده کنید فقط حواستان باشد که تاکسی متر روشن باشد و درست کار کند تا مجبور نشوید هزینه اضافی پرداخت کنید.
در کل استفاده از تاکسی توصیه نمی شود چراکه علاوه بر هزینه گران آن به دلیل خارجی بودنتان احتمال سواستفاده رانندگان تاکسی از عدم شناخت شما به مسیرهای شهری استانبول ، وجود دارد.
• دولموش یا مینی بوس :
در سراسر استانبول حتی اطراف مرکز شهر در نواحی دورافتاده هم مینی بوس های خطی وجود دارند که تعداد زیاد آنها باعث شده که مردم حتی در کوچه پس کوچه های استانبول به آن دسترسی داشته باشند که دارای ایستگاه های متفاوت با مسیرهای مشخص شده اکثرا برای تمام نقاط وجود دارد.
• اتوبوس دریایی و قایق های مسافر بری :
برای رفت و آمد بین بخش آسیایی و اروپایی و جزایر پرینس نیز می توانید از قایق های مسافربری و اتوبوس دریایی استفاده کنید.
جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۸۹۳۹-۲۸۸-۰۵۵۲ از طریق واتساپ،تلگرام،ایمو در تماس باشید
✅ مشاور فروش و نماینده پروژه های معتبر و معروف در استانبول و ترکیه
✅ فروش واحدهای ویژه و لاکچری در تمام مناطق استانبول . نقد ، اقساط
✅ اخذ شهروندی ترکیه ?? با خرید املاک و مستغلات یا سرمایه گذاری
✅ مشاور سرمایه گذاری در استانبول و ترکیه
✅ ثبت شرکت در ترکیه?? * قیمت مناسب _ در کوتاهترین زمان *
✅ اخذ اقامت توریستی یکساله ، کاری و اقامت تحصیلی
✅ مشاور تحصیلی و ثبت نام در دانشگاه یا موسسات دولتی و خصوصی استانبول
✅ اجاره منزل بصورت روزانه ، ماهانه ، هفتگی و سالیانه در تمام مناطق استانبول
✅ با مشاورین ما از طریق واتس آپ در تماس باشید.
??? WHATSAPP : https://wa.me/905522888939