دوره جدیدی در ثبت اسناد و املاک شروع شده ، سیستم تغییر کرده است! آیا با هویت های قدیمی نمی توان معاملات سندی را انجام داد؟
گزارش شده است که درخواست جدیدی برای معاملات سند مالکیت انجام شده است. سامانه احراز هویت الکترونیکی (EKDS) که پیش از این به صورت آزمایشی اجرا شده بود، در بسیاری از استان ها توسط اداره کل ثبت اسناد و املاک و کاداستر اجرا شد.
همچنین از امکانات فناوری برای جلوگیری از قربانی شدن شهروندان در حین انجام معاملات سند در ترکیه استفاده شده است. درخواست های مختلفی از سوی اداره کل ثبت اسناد و املاک و کاداستر در این زمینه انجام می شود. این کاربردها که با استفاده از آنها در مناطق پایلوت امتحان می شوند، در صورت حصول نتیجه گسترش می یابند. سامانه تأیید هویت الکترونیکی (EKDS) که به این روش آزمایش شد و موفقیت آمیز بود، در بسیاری از استان ها شروع به کار کرد.
سیستم احراز هویت الکترونیکی در سند چیست؟
سامانه احراز هویت الکترونیکی با هماهنگی ایجاد شده بین اداره کل ثبت اسناد و املاک و اداره کل امور جمعیت و شهروندی اجرا شده، از جعل در معاملات جلوگیری می کند. اطلاعاتی مانند عکسهای گذرنامه بیومتریک و اثر انگشت در کارتهای هویت جدید شهروندانی که در محدوده سیستمی که در سراسر ترکیه شروع به استفاده از آن شده است، اقدام خواهند کرد، مقایسه میشوند.
مقایسه با درج شناسنامه جدید شهروند در سیستم احراز هویت در ظاهر دستگاه POS انجام می شود. با مقایسه سایر اطلاعات به خصوص اثر انگشت مشخص می شود که آیا شهروندی که سند مالکیت را می دهد فرد مناسبی است یا خیر. با این برنامه، معامله از طرف شخص دیگری در سند با هویت جعلی غیرممکن می شود.
بررسی اثر انگشت
مصطفی اوزلماجیکلی، مدیر کل Emlak، در مورد سیستم جدید پیادهسازی شده در ثبت اسناد و املاک، گفت: «این سیستم جدید میتواند از بسیاری از تقلبهای قبلی جلوگیری کند. با سیستم تایید هویت الکترونیکی، اطلاعات سند هویت ترکیه از طریق سیستم MERNİS تایید می شود. در این سیستم هنگام مشاهده اثر انگشت با اثر انگشت ثبت شده در شناسه مقایسه می شود. برای این کار، اطلاعات موجود در تراشه روی کارتهای شناسایی در نظر گرفته میشود.»
استفاده از سیستم جدید در معاملات ثبت اسناد و املاک در بسیاری از استان ها به ویژه استانبول آغاز شد. برای شهروندانی که می خواهند در دفاتر ثبت احوال اقدام کنند پیام های اخطاری ارسال می شود. در این پیامها بررسی میشود که در معاملات سند مالکیت، شناسنامههای جدید برای شناسایی الزامی است و مواردی مانند مفقودی، فرسودگی یا تغییر شکل در قسمت چیپ شناسنامههای شهروندان وجود ندارد. در چنین شرایطی شهروندان می توانند با مراجعه به ادارات جمعیت و اخذ شناسنامه موقت و انجام معاملات سند مالکیت اقدام کنند.
آیا می توان با شناسه های قدیمی اقدام به انجام عمل کرد؟
همچنین این موضوع بسیار کنجکاو بود که آیا می توان سند مالکیت را با هویت های قدیمی انجام داد یا خیر. کارت های شناسایی قدیمی هیچ عملکردی در سیستم احراز هویت الکترونیکی ندارند. این سیستم با کارت های شناسایی قدیمی کار نمی کند. با این حال، شهروندان از این پس می توانند با شناسنامه های قدیمی خود معاملات سندی را انجام دهند. برای مدتی می توان با این شناسنامه ها معاملات انجام داد. اما پس از تعیین تاریخ، معاملات سند با شناسنامه قدیمی مجاز نخواهد بود.