هشدار حیاتی به مستاجرین، مالک ممکن است در این موارد شما را بیرون کند، حتی اگر قرارداد اجاره وجود داشته باشد.
در حالی که افزایش بی رویه اجاره بها مستاجران و مالکان را رودررو می کند، حتی در صورت ادامه قرارداد اجاره به دلیل فسخ موجه اجاره، مستاجران را می توان اخراج کرد. در اینجا آن شرایط و شرایط خاص وجود دارد …
با ادامه افزایش قیمت اجاره بها برای مواجهه با مالکان و مستاجران، هشدار لحظه آخری دیگری در این زمینه صادر شده است. با هشدار انتقادی که مربوط به میلیونها مستأجر است، آمده است که در برخی موارد، مالکان حق دارند مستاجران خود را حتی در صورت داشتن قرارداد اجاره مستمر از خانه بیرون کنند، در حالی که از مستاجرین خواسته میشود مراقب این موضوع باشند.
وکیل زهال اکبل که در این خصوص به روزنامه پستا اظهار نظر کرد، اظهار داشت که قراردادهای اجاره ای که بین مستاجران و مالکان منعقد شده است برای حفظ حقوق طرفین است و هم مالک و هم مستأجر حقوقی دارند. با توجه به اینکه اخیراً اجاره بهای خانه های دارای مستاجر کمتر از اجاره بهای فعلی بوده است، اخطارهایی در خصوص اخراج مستاجران توسط مالکان به طرفین داده شده است.
دلایل موجه برای فسخ قرارداد اجاره چیست؟
برای طرفینی که قرارداد اجاره منعقد کردهاند، در صورت فسخ زودهنگام این قرارداد، مجازاتهای قانونی اعمال میشود و در مواردی امکان فسخ قرارداد وجود دارد. وکیل اکبل که دلایل فسخ را به مردم مالکان اطلاع داده است، این امر را در مواردی امکان پذیر دانست و شرایط زیر را برشمرد:
ماده 1: در صورتی که تعهدی به استفاده از مال مورد اجاره برای خود، همسر، اولاد، اولاد یا سایر اشخاصی که به دلیل نیاز به مسکن یا محل کار موظف به نگهداری از آنها است وجود داشته باشد، ماده 2: تعمیر، توسعه یا تعویض اساسی لازم است. برای بازسازی یا توسعه ملک مورد اجاره و در صورت عدم امکان استفاده از ملک مورد اجاره در طول این کارها، در پایان مدت در قراردادهای مدت معین. قراردادهای مدت نامحدود با دادخواستی که باید ظرف مدت یک ماه از تاریخی که با توجه به مدت فسخ و مدتهای مقرر برای اخطار فسخ طبق مقررات عمومی اجاره تعیین میشود، فسخ شود.
مجدداً اگر مستاجر 10 سال را در خانه ای که در آن زندگی می کند تمام کرده باشد، مالک حق دارد با اخطار قبلی قرارداد اجاره را فسخ کند، در حالی که تأخیر یا عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر این حق را آشکار می کند. در این صورت موجر می تواند قرارداد اجاره را فسخ و برای تخلیه مستاجر دعوی تخلیه طرح کند. با این حال، صاحبخانه در چنین مواردی الزامی برای اثبات دارد. باز هم اگر مالکی که خانه را به این دلیل که در آن سکونت دارد تخلیه کرده است، آن را به دیگری اجاره دهد، باید به مستاجر خسارت بدهد.