کلاهبرداری از طریق واتساپ به اسم صدا و سیما از شهروندان ایرانی
در سالهای گذشته از طریق مختلف کلاهبرداران اقدام به تلکه کردن شهروندان ایرانی با استفاده از نام ادارات و نهادهای مختلف از جمله صدا و سیما نموده اند.
متاسفانه در روزهای گذشته هم دوباره گروهی برروی شهروندان ساکن ایران و حتی خارج از کشور زوم کرده و اقدام به تماس های گسترده از طرف صدا و سیمای ایران از طریق شماره های بین المللی و اپلیکیشن واتساپ و یا … می نمایند.
کلاهبرداران جهت شانس بیشتر عملی شدن نقشه خود لوگو واتساپ خود را به لوگو و نشان صدا و سیما ایران یا شبکه خاص تغییر میدهند تا اشخاص هنگام دیدن این لوگوها از درست بودن تماس از سوی روابط عمومی صدا و سیما اطمینان داشته باشند.
افراد کلاهبرداری در پوشش کارمند شبکه رادیویی جوان سازمان صدا و سیما یا شبکه های تلوزیونی با شهروندان تماس گرفته و به مناسبت فرارسیدن سالروز تاسیس اپراتورهای داخلی، وی را برنده کمک هزینه سفر به عتبات عالیات اعلام می کند.
شیوه کلاهبرداری به این صورت می باشد که کلاهبرداران از طریق واتساپ با شهروندان تماس میگیرند البته شماره واتساپ تماس گیرنده شماره مربوط کشور دیگر یا شماره مجازی واتساپ می باشد .
فرد تماس گیرنده خود را کارمند صدا و سیما معرفی و می گوید در قرعه کشی که در حضور وزیر ارتباطات در شبکه رادیویی یا تلوزیونی انجام شده، برنده کمک هزینه سفر به عتبات عالیات شده اید.
در ادامه از فرد میخواهد که پشت خط بماند و تا مجری برنامه نظر و سوالات را در ارتباط با اپراتور و خدمات آن بپرسد و بصورت زنده از برنامه پخش شود.
بعد از چند ثانیه و پخش آهنگ انتظار ظاهرا فردی دیگر به عنوان مجری کاملا رسمی و با عذرخواهی متداوم می خواهد که صحبت خود را در مورد اپراتور و خدمات و … شروع کند سپس فرد به ظاهر مجری برنامه سوالات را در کمترین زمان ممکن میپرسد و در اتمام به بهانه اتصال شما به بخش مالی می گوید منتظر بمانید.
بعد از لحظاتی انتظار دوبار فرد تماس گیرنده جهت واریز مبلغ 9 میلیون تومان به حساب شما در خواست نام 3 بانک که در آن دارای حساب دارید می نماید تا اینجا کلاهبردار با استفاده از هیجانی بودن و بصورت عجله ای همه مراحل کلاهبرداری را پیش میبرد و زمان فکر کردن را به شما نمیدهد.
کلاهبردار البته شرط استفاده از این کمک هزینه را منوط به اعلام مانده حساب شخصی شهروند اعلام میکند. و اینکه پس از واریز با ارائه مدارک شخصی مثل شناسنامه،کارت ملی و … و اصل سند خط به شعبه بانکی میتواند اقدام به برداشت نماید.
کلاهبردار فوق در ارتباط می گوید در صورتی که تصمیم به استفاده از سهمیه کمک به عتبات را ندارد، وی می تواند نام سه شعبه بانکی که در آن ها حساب دارد عنوان کرده و برای دریافت مبلغ کمک هزینه در قالب سه حواله 3 میلیون تومانی از طریق خودپرداز اقدام کند.
بخش اصلی این نوع کلاهبرداری اینجاست که فرد کلاهبردار پس دریافت نام بانک اعلام میکند که مبلغ از طریق بانک مرکزی به حساب شما در حال واریز میباشد و نیاز به این است که شما از طریق موبایل بانک یا کارت اقدام نمایید.
در حین این مکالمات کلاهبردار برای سوالات کنجکاوانه شما جوابی آماده دارد و پس از سوالات سریعا دنبال جواب از شماست که فرصت فکر کردن و خارج شدن از مسیر کلاهبردار نداشته باشید.
با درخواست تغییر رمز کارت از شهروندان خواسته میشود از طریق عابر بانک یا موبایل بانک رمز خود را تغییر داده و اعلام نمایند و در صورت سوال و چرائی آن پاسخ میدهد که بانک مرکزی موجودی حساب شمارا قبل واریز و بعد واریزی باید بداند و سپس اقدام به واریزی 9 میلیون تومان نماید.
در صورت اعلام رمز عبور یا رمز دوم کلاهبردار نقشه خود را عملی و از حساب شهروندان مبالغی را به حساب دیگر یا … انتقال می دهد و پس از آن خط واتساپ یا خط تماس کلاهبردار در دسترس نمی باشد.
اما در صورتی که کلاهبردار نتواند موفق به دریافت کد عبور و رمز دوم گرد سعی میکند با کشاندن شهروندان پای عابر بانک و انجام مراحل انتقال به زبان انگلیسی دستگاه خود پرداز نقشه خود را عملی سازد.
با گسترش ابزار و تنوع اپراتورهای ارتباطی راه کلاهبرداری و شیادی برای کلاهبرداران نیز باز شده است و عده ای هوش و استعداد خود را در بر داشتن کلاه سایر افراد صرف می کنند که گاهی تیرشان به هدف می خورد و کلاه طعمه های خود را بر می دارند.
با کمی هوشیاری و کنترل هیجانات ناشی از خبر برنده شدن میتوان نقشه این افراد را برآب کرد و از مورد طعمه قرار گرفتن توسط این افراد جلوگیری کرد.
در برنامه های مختلف صدا و سیما مکررا اعلام گردیده که صدا و سیما در هیچ برنامه رادیو یا تلویزیونی از برندگان در برنامه های مختلف، عنوان کردن مبلغ موجودی حساب شخصی آن ها را درخواست نمی کند و مردم باید مراقب باشند تا در دام کلاهبرداران نیافتند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان و منابع اینترنتی